2010. május 20., csütörtök

A kezdet

Sziasztok,

Némi bemutatkozással kezdeném. Szinay Péter vagyok, vagy ahogyan a legtöbben ismernek, Kaen. Magamról most csak annyit, hogy mindig is szerettem volna valami szépen alkotni, valami maradandót kiadni a kezem közül, de a lustaság nagy úr, ezen felül sosem volt alkalmam, meg hát eszembe se jutott, hogy miben is lehetnék jó. De az utóbbi pár évben elég sokat gondolkoztam a fantasy képek kapcsán, hogy talán egyszer én is rajzolhatnék, festhetnék ilyet.
Komolyan még csak a pálcikaember kategóriában tartok, semmi kézügyességem, de a párocskám Cir nagyon bátorít. 1-2 hónapja felmerült bennünk, hogy elmegyünk a jobb agyféltekés rajztanfolyamra, de nem engedhetjük meg magunknak anyagilag, ezért letettünk róla. De van egy ismerősöm (akit csak Mesterként fogok említeni) aki világszínvonalon rajzol és fest, aki mindig is nagyon rendes volt velem.
Tegnap kikértem a tanácsát, hogy hogyan is kéne nekilátnom, és nem fogjátok elhinni, tanít! Az elejétől kezdve, részletesen. Mivel nem egy városban lakunk, egyenlőre csak msnen keresztül.
Itt jegyezném meg, hogy a fejlécben látható képek természetesen nem az én munkáim, inkább afféle példaképek, amik inspirálnak.
De térjünk vissza a Mesterre. Azt mondta, hogy sok türelem kell hozzá. Hát igen, belőlem pont az hiányzik. De erős leszek, és gyakorolni fogok. Lássuk a feladatot.

Mit kellett beszereznem:
- műszaki rajzlap A4-es méretben, lehetőleg hófehér, famentes
- Kooh-i-noor ceruzák. 1 kemény (HB vagy F) 1 közepes (B, 2B) 1 puha (3-4B)
- radír, fehér castell

Nos megvolt a vásárlás, párszáz forint volt, nem vészes. A feladataim, hogy rajzoljak egy egyszerűbbet, és egy bonyibbat. Mondjuk valami festményről. Cir azt mondja hogy az egyszerű legyen valami pohár, vagy kocka.

Na nekilátok, aztán megmutatom. És csak nyugodtan nyomassátok a kritikákat, még akkor is ha bűn rossz, én is tudom, hogy nem leszek ügyes az elején, de ne dicsérjetek csak mert ismertek :)

Na nekiesek!

8 megjegyzés:

  1. Kíváncsian várom a rajzokat. ;) Nálam rosszabb nehezen lehetsz.

    VálaszTörlés
  2. szurkolok, Kaen!
    amúgy szerintem lehet, hogy jól fog jönni a gyurma radír, olcsó is, és hasznos is :) én ha valami árnyékolós, bonyolultabb, kidolgozottabb dolgot rajzolok, általában azt használom, mert azzal könnyű visszaszedni, és részletesen halványítani. :) de ez csak egy tipp volt.
    amúgy Emily voltam:)

    VálaszTörlés
  3. Hajrá, Kaen, hajráááá :D Naggyon szurkolok, biztos ügyes leszel, csak sokat kell gyakorolni :P És egy jótanács: ne erőltesd sohasem! (Saját tapasztalat: ha nincs ihlet, akkor bénán megy :P) Majd figyellek, és kritizálok sokat :D:D

    VálaszTörlés
  4. Köszi szépen lányok, igyekszem :)

    VálaszTörlés
  5. Hajráá, én majd itten drukkolok élőben, meg minden. ^^
    És ki csinálta a fejlécet, na kiiii? :D

    VálaszTörlés